Nem vagyok beteg....mitŇĎl f√°jhat?

2018-07-02 12:35:39

H√°tf√°jdalom
Nem vagyok beteg....mitŇĎl f√°jhat?

A  sz√°mos oka lehet, de kevesen gondolj√°k, hogy  nem csak elv√°ltoz√°sok, betegs√©gek okozhatj√°k a h√°t-der√©k -v√°ll f√°jdalmakat, de  kiv√°lthatja ak√°r a stressz vagy a m√°s helyekrŇĎl kisug√°rz√≥ f√°jdalom is.
L√°ssuk h√°t ezeket az okokat,  √©s hogy mit tehet√ľnk ellen√ľk!

1. √úlŇĎ munka
A napi kilenc - t√≠z √≥r√°s, vagy √ľl√©s, a kev√©s mozg√°s, √©s az azonos testtart√°s t√ļlterheli a gerincet, ami f√°jdalmat okozhat.
 Mit tehet√ľnk?  Esetleg idŇĎnk√©nt fel√°llunk, megmozgatjuk tagjainkat, testtart√°st v√°ltoztatunk. Nagyon fontos a megfelelŇĎ √ľlŇĎ alkalmatoss√°g megv√°laszt√°sa is.

2. Rossz testtart√°s
Az √°lad√≥sult rossz testtart√°s miatt a gerinc deform√°l√≥dhat, a felh√ļzott, vagy  az elŇĎreesett v√°llak √∂nmagukban is kiv√°lthatj√°k a h√°tf√°j√°st. A g√∂rcs√∂sen megmerevedett izmok gyakran tapinthat√≥, f√°jdalmas izomcsom√≥kat id√©zhetnek elŇĎ.  T√∂rekedni kell  a helyes testtart√°s tudatos begyakorl√°sa, a rendszeres mozg√°s, benne laz√≠t√≥, ny√ļjt√≥ gyakorlatok v√©gz√©se.

3. Stressz -sok esetben a rossz testtart√°s oka-
A stressz gyakran h√°tf√°j√°shoz vezet. A fesz√ľlts√©g igen gyakran a v√°ll √©s nyakt√°ji izmok merevs√©g√©t okozza, de a folyamatos ideges √°llapot a h√°t b√°rmely r√©sz√©n okozhat kellemetlen t√ľneteket. Speci√°lis stresszold√°ssal, rendszeres laz√≠t√°ssal, pl. l√©gzŇĎgyakorlatokkal, j√≥g√°val, relax√°ci√≥val, medit√°ci√≥val seg√≠thet√ľnk,  enyh√≠thet√ľnk a probl√©m√°n.

4. T√ļlerŇĎltet√©s
A testmozg√°s fontos, de bemeleg√≠t√©s n√©lk√ľl, rosszul v√©gezve a gyakorlatokat, sok esetben t√∂bbet √°rt mint haszn√°l! A t√ļlz√°sba vitt edz√©s is probl√©m√°t okozhat. Izoml√°z, gyullad√°s is jelentkezhet a fokozatoss√°g betart√°sa n√©lk√ľli, t√ļlz√°sba vitt gyakorlatok miatt. Egy nagyobb cipeked√©s, hirtelen emel√©s vagy rossz mozdulat is hasonl√≥ kellemetlens√©geket okozhat. Esetleg csak r√∂vid ideig tart√≥ h√ļz√≥d√°s, m√°skor egy h√©tn√©l is tov√°bb tart√≥ komolyabb f√°jdalomat is okozhat.

Kapcsolódó bejegyzések, amelyek érdekelhetik

Stressz okozta h√°tf√°jdalom

2018-09-19 15:22:22

A stressz egy fesz√ľlt tart√°st eredm√©nyez, mely hossz√ļt√°von a  h√°tf√°jdalom kialakul√°s√°hoz vezethet . Ez egy √©lettani folyamat, elsŇĎdleg ...

BŇĎvebben

El√©rhetŇĎs√©geink

Kérdése van?
Keressen minket az √°l√°bbi el√©rhetŇĎs√©geinken:

1162 Budapest (√Ārp√°df√∂ld), Cserhida u. 8.

+36 1/409-36-43

info@naturamed.hu