Stressz okozta h√°tf√°jdalom

2018-09-19 15:22:22

H√°tf√°jdalom

A stressz egy fesz√ľlt tart√°st eredm√©nyez, mely hossz√ļt√°von a  h√°tf√°jdalom kialakul√°s√°hoz vezethet . Ez egy √©lettani folyamat, elsŇĎdlegesen a m√©ly h√°tizomzatot √©rinti, melyek megfesz√ľlnek ha a stressz hormonok elkezdenek termelŇĎdni. Mivel ezek a feszes izmok nem tudnak gyorsan ellazulni - hacsak nem kezd el valaki gyorsan mozogni -, egy √°lland√≥sult h√°tf√°j√°st eredm√©nyezhet.  

Sok esetben ez a stressz okozta  izomfesz√ľlts√©g  √°lland√≥sulhat is,  szinte nem is √©rezz√ľk, csak azt vessz√ľk √©szre, hogy esetleg felh√ļzott v√°llakkal √ľl√ľnk, √©s tudatosan pr√≥b√°ljuk ellaz√≠tani magunkat. V√°ltozatos helyeken okozhat  f√°jdalmat,  de legjellemzŇĎbb a h√°tf√°jdalom.

Att√≥l is f√ľgg, ki milyen munk√°t √©s milyen testhelyzetben v√©gez.

‚Äď Az √ľlŇĎmunk√°t v√©gzŇĎkn√©l a √°ltal√°ban  a nyakat, h√°tat, v√°llat √©rintik, b√°r a v√©gtagokban is jelentkezhet f√°jdalom. Az √°llapoton nem jav√≠t  az eg√©sz napos helytelen tart√°s, amely √∂nmag√°ban is terheli a gerincet.

 

Mit tehet√ľnk?

 A  mozg√°s √©s a f√°jdalomcsillap√≠t√°s seg√≠thet a h√°tf√°jdalom megsz√ľntet√©s√©ben.

N√©ha viszont olyan nagy a f√°jdalom, hogy a  mozg√°s akad√°lyozott.  A l√∂k√©shull√°m ter√°pi√°s k√©sz√ľl√©k seg√≠theti az ellazul√°st, beind√≠tja a test √∂ngy√≥gy√≠t√≥ mechanizmusait, seg√≠t oldani a f√°jdalmas izomcsom√≥kat, √©l√©nk√≠teni a v√©rkering√©st √©s az anyagcser√©t.

 


Kapcsolódó bejegyzések, amelyek érdekelhetik

Nem vagyok beteg....mitŇĎl f√°jhat?

2018-07-02 12:35:39

Nem vagyok beteg....mitŇĎl f√°jhat?A  sz√°mos oka lehet, de kevesen gondolj√°k, hogy  nem csak elv√°ltoz√°sok, betegs√©gek okozhatj√°k a h√°t-der√©k - ...

BŇĎvebben

El√©rhetŇĎs√©geink

Kérdése van?
Keressen minket az √°l√°bbi el√©rhetŇĎs√©geinken:

1162 Budapest (√Ārp√°df√∂ld), Cserhida u. 8.

+36 1/409-36-43

info@naturamed.hu